Uczennice naszej szkoły: Ewelina Warchoł z klasy IV oraz Karolina Budyń z klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych brały udział w eliminacjach centralnych XLIII Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych.
Eliminacje odbyły się w piątek 7 czerwca w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Hańczowej, a wyniki ogłoszono uroczyście 8 czerwca w centrum konferencyjnym Instytutu Zdrowia Człowieka w malowniczo położonej Wysowej Zdroju.
Reprezentantka naszej szkoły - Ewelina Warchoł - w bloku tematycznym gastronomia uzyskała imponujący wynik, pokonując 32 uczestników z całej Polski. Ostatecznie zajęła drugie miejsce w kraju. Możemy więc śmiało stwierdzić, że nasza szkoła już od kilku lat kształci wicemistrzów Polski w wiadomościach i umiejętnościach gastronomicznych. Druga z uczestniczek - Karolina Budyń - rywalizowała w bloku technologia żywności z 18 najlepszymi uczniami z kraju, ostatecznie uzyskując tytuł finalistki.Obydwie dziewczęta mają wiedzę i pasję, interesują się szeroko rozumianą tematyką kulinarną i żywieniową, zdobywają wiadomości i umiejętności z różnorodnych źródeł.
Uczennicom i ich opiekunce mgr Joannie Moskwie serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
Odwiedza nas 4 gości oraz 0 użytkowników.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...