Pozytywny czy negatywny wpływ grillowania na organizm człowieka? Lekcja w ramach Programu Szkoła Promująca Zdrowie.

W dniu 21 maja 2012 roku, w Zespole Szkół w Czudcu odbyła się lekcja na temat ,"Wpływ grillowania na organizm człowieka".

Celem lekcji było:

Organizatorami lekcji były nauczyciele przedmiotów zawodowych - mgr inż. Agnieszka Rybak i mgr inż. Justyna Karnasiewicz. Zajęcia zostały przeprowadzone w klasie I Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego oraz Technikum Kucharz. Uczniowie podzielili się na dwie grupy: zwolenników i przeciwników grillowania, przygotowali prezentacje multimedialne. Pesymiści oskarżali grillowane mięso o właściwości rakotwórcze optymiści twierdzili, że mięso z rusztu staje się mniej tłuste, a więc zdrowsze. Na koniec nauczyciele przeprowadzili pogadankę na temat wpływu grillowania na człowieka. Następnie uczniowie wyciągnęli wnioski:

1.jpg2.jpg


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.