Nasz udział w święcie myśliwych - Hubertusie

Słoneczną niedzielę, 15 października 2017 roku, uczniowie technikum żywienia wraz z opiekunkami: mgr Joanną Moskwą i mgr Justyną Szelą spędzili w klimacie kuchni myśliwskiej. Brali udział w Ogólnopolskim Hubertusie w Rzeszowie. Od godzin porannych pomagali w przygotowaniu potraw kuchni myśliwskiej w Hotelu Prezydenckim. Mieli niepowtarzalną okazję pracy z dziczyzną i możliwość skosztowania potraw przez siebie wykonanych, m.in. bigosu i gulaszu.

W dalszej części dnia uczestniczyli w oficjalnych obchodach święta myśliwych na rzeszowskim Rynku, gdzie częstowali zaproszonych gości oraz mieszkańców Rzeszowa i okolic przysmakami z dziczyzny. Uczniowie i panie nauczycielki zgodnie orzekli, że był to pracowity dzień, pełen nowych, interesujących i bardzo pouczających doświadczeń.

hubertus2017_1.jpghubertus2017_2.jpghubertus2017_3.jpghubertus2017_4.jpg

 

godlo-polska

Centrum Kształcenia Zawodowego

Projekt "Zawodowcy na start"

bezpieczna szkola logo

ubezpieczenie uczniów

Projekt "Podkarpacie stawia na zawodowców"

Narodowe Obchody Setnej Rocznicy Odzyskania Niepodległości

Kto jest online?

Odwiedza nas 6 gości oraz 0 użytkowników.